Defensem el dret a un habitatge digne!

Fa uns mesos la XSP de Terrassa vam intervenir en el Ple de l’ajuntament per denunciar públicament l’emergència d´habitatge que es viu actualment en el conjunt de l’estat espanyol i a Terrassa, en particular, i que ha arribat a uns límits insostenibles. Només l´any 2013 s’han comptabilitzat més de 50.000 execucions hipotecàries. La precarietat laboral, l’atur i una economia que no arrenca ni de lluny, per molt que ho repeteixin els poders polítics i econòmics establerts, fa que cada dia més famílies no arribin a final de mes o s´hagin quedat sense ingressos i, d’aquesta forma, hagin perdut l´habitatge o bé el desnonament sigui imminent. D’altra banda tenim milions de pisos buits i unes polítiques de vivenda que continuen enfocades a la compra d’habitatge en comptes d´incentivar el lloguer sostenible, de forma que el que tenim és: gent sense casa i cases sense gent.

La gent no necessita caritat sino alternatives legals i dignes al seu problema de vivenda. En perill d’exclusió social i marginalitat, amb angoixa i sentiment de culpabilitat per por a perdre l´habitatge, hi ha qui ha posat fi a la seva vida. N’hi han que malviuen al carrer, d’altres que s´instal·len amb familiars, amb els problemes que sovint comporta la manca d’espai d’aquesta nova convivència obligada. D’altres que no tenen de familiars. I d’altres que davant del fet d’haver esgotat absolutament tots els recursos possibles no veuen més remei a ocupar-ne els pisos buits propietat de bancs i caixes, com a últim recurs possible. No estem parlant de casos aïllats. Cada dia la necessitat ha empès a més famílies a actuar d´aquesta manera i són moltes les persones que ens venen dia rere dia a explicar-ne el seu cas, en busca d´assessorament legal, per tal de regularitzar la seva situació.

Des de la Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa hem volgut donar veu i visibilitat a aquest problema social. D’aquesta manera a principis d’any vam fer pública la notícia del bloc de pisos que va ser ocupat per deu famílies al barri de Les Arenes. Famílies que van tenir el suport de la XSP en la tasca de regularitzar les seves situacions.

Des de llavors hi han hagut més ocupacions de pisos buits, i fins i tot de blocs sencers a la ciutat, entre ells dos blocs més també a Les Arenes, en aquests casos les famílies s’han autogestionat en l’acció, els recursos i les necessitats.

La crisi continua apretant fort a les famílies més humils. Continuen els desnonaments, l’atur, la falta d’aliments i la pobresa energètica. La reivindicació de “pa, sostre i treball” és ben present. Mentrestant, estem farts de veure casos de corrupció i com la banca s’emporta els recursos de tots els ciutadans. Animem als ciutadans i les ciutadanes a que denunciin les desigualtats socials i que lluitin per una societat més justa i solidària per tothom, com molt bé estan fent entitats i moviments populars a casa nostra com la PAH.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s